Real-Democracy Το άρθρο μας.

Το διήμερο: Εντυπώσεις και γεγονότα
Το real-democracy.gr τόσο καιρό ποτέ δεν έχει εκφέρει γνώμη. Πάντα από το πόστο της ενημέρωσης του κινήματος κανείς από όσους προσφέρουν εδώ δεν έχει εκφέρει γνώμη ή άποψη είτε με άρθρο είτε στο φόρουμ. Με το μόνο που ασχολούμαστε είναι με την καλή λειτουργία του ιστότοπου και με την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς εσάς. Το real-democracy γεννήθηκε για το κίνημα. Ζει μέσα στο κίνημα. Και βέβαια έχει άποψη γιατί αποτελείται από απλό κόσμο σαν όλους εσάς. Πολίτες κι εμείς αυτού του κόσμου ενδιαφερόμαστε, νοιαζόμαστε, προσπαθούμε, προσφέρουμε.

 

Από εχθές όλα τα παιδιά του ιστότοπου ήταν έξω. Εκεί ήταν πάντα η θέση μας και πάντα εκεί θα είναι. Μαζί σας! Αφήσαμε την ενημέρωση στο Σύνταγμα λοιπόν και ανεβήκαμε και εμείς πλατεία να διαμαρτυρηθούμε να φωνάξουμε να χειροκροτήσουμε. 'Οταν φτάσαμε όλα ήταν εκπληκτικά. Ο κόσμος πολύς. Χορός κέφι τραγούδια. Πορείες με μοτοσυκλέτες έφταναν. Χαρούμενο κλίμα! Ο κόσμος χειροκροτούσε. Η ελπίδα τα όνειρα ζωντανά! Όλοι σε πηγαδάκια μιλούσαν αντάλλαζαν απόψεις, διαφωνούσαν, συμφωνούσαν αλλά πάντα σε τόνο φιλικό και με καλή διάθεση! Πολίτες όλων των ηλικιών! Ήταν εκπληκτικό! Όσα προβλήματα και αν έχουμε όλα μένουν πίσω στον δρόμο στην πλατεία στο πεζοδρόμιο! Γιατί απλά είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

Ξαφνικά μερικοί πέταξαν μερικά μπουκάλια νερό. Πολίτες με προβλήματα καθημερινά που δεν μπορούν να αντέξουν άλλη πίεση από τράπεζες, πολιτικούς, κυβέρνηση. Άνθρωποι είναι πάνω από όλα και πόσο να αντέξουν; Πόσο να αντέξει ένας Πατέρας μία Μάνα αν δεν μπορεί να πάρει στο παιδί τους τα βασικά; Ένα τετράδιο για το σχολείο, 2-3 κουτιά γάλατα, ένα ρούχο, ένα παιχνίδι; Πόσο να αντέξει ένας εργαζόμενος που χάνει την δουλειά του; Πόσο να αντέξει ένα νέο παιδί που δεν έχει δουλειά; Όλα αυτά δημιουργούν μία πίεση λίγο δικαιολογημένη. Εμείς όλοι στην πρώτη γραμμή συνιστούσαμε ψυχραιμία. Τα καταφέραμε μαζί με άλλους πολίτες.

 

Αλλά οι δυνάμεις καταστολής είχαν άλλη άποψη. Έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα. Κόσμος έτρεχε ούρλιαζε φώναζε. Ένα τεράστιο ''γιατί;'' υψωνόταν στον αέρα. Αυτό το ερώτημα έμεινε αναπάντητο. Από το πουθενά και από πίσω μας έφευγαν πέτρες. Φωνάζαμε να τους απομονώσει ο κόσμος! Μάταια! Τα δακρυγόνα βροχή! Χωρίς έλεος! Γυναίκες, παιδιά, τα προστατεύαμε όπως μπορούσαμε και βοηθούσαμε. Ο κόσμος έτρεχε έπεφτε τους βοηθούσαν οι διπλανοί τους. Εμείς φωνάζαμε συνέχεια ''Παιδιά όλοι μπροστά.... Ελάτε εδώ είμαστε!''. Μερικοί μας άκουσαν και άρχισε πάλι ο κόσμος να μαζεύεται. Τα πράγματα κάπως ηρέμησαν. Και οι πέτρες σταμάτησαν. Αλλά ύστερα από λίγο ΑΝΑΙΤΙΑ άρχισαν πάλι τα δακρυγόνα! Αυτή την φορά όσο και να θέλαμε δεν μπορούσαμε να κάτσουμε. Ο κόσμος πάνω από τα σκαλιά έφυγε. Μείναμε μόνοι μας. Καθήσαμε όλοι και δεν μιλούσαμε. Όχι απογοητευμένοι! Απλά αναρωτιόμασταν γιατί; Όπως εσείς!

 

Αποφασίσαμε να φύγουμε και να επιστρέψουμε την άλλη μέρα (Σήμερα 29-06) με πιο πολύ κουράγιο και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που μας χρωστάνε. Όνειρα και ελπίδες. Απλοϊκά πράγματα.

 

Πήγαμε σήμερα λοιπόν. 11 η ώρα ήμασταν εκεί. Κόσμος πήγαινε και ερχόταν χαρούμενος πάλι. Αλλά και με καχυποψία μήπως γίνει κάτι από επεισόδια όπως το χθεσινό βράδυ. Τους ηρεμούσαμε και με τα κινητά μας ειδοποιούσαμε όλα τα γκρουπ στο facebook να κατέβει ο κόσμος κάτω! Ήταν κάτι μαγικό! Δεν έχουμε λόγια να το περιγράψουμε! Όσο κράτησε ήταν το όνειρο μας! Αυτό που ζητάμε! Όλοι μαζί! Χωρίς ταμπέλες χωρίς ονόματα. Μόνο μία λέξη υπήρχε, φίλε! Υπέροχο! Μοναδικό! Αυτά τα λίγα μαγικά λεπτά όλοι ήταν ίσοι! Όλοι κοιταζόμασταν στα μάτια με καθαρές ματιές!
Μουσικοί έδιναν ρυθμό. Συνθήματα παντού και χειροκροτήματα! Απίστευτα συναισθήματα! Όλα αυτά που αγωνιζόμαστε ήταν εκεί για λίγα λεπτά!

 

Πάλι όμως δακρυγόνα! Κόλαση! Το χθες δεν ήταν τίποτα! Μάτια έκαιγαν! Τα σωθικά μας έβραζαν! Πολλοί έβριζαν! Παρόλο που η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική προσπαθούσαμε για άλλη μία φορά να κρατήσουμε τον κόσμο μαζί με άλλους! Φτιάξαμε μία μεγάλη αλυσίδα! Προς το παρόν ξαναγύρισε η ελπίδα! Αλλά ένα άδειο μπουκαλάκι νερό από κάποιον ήταν αρκετό! Δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου παντού. Κλάματα, οργή ανακατεμένα! Ο κόσμος έτρεχε από εδώ κι από εκεί. Ελπίδες όνειρα θόλωσαν από τον καπνό των δακρυγόνων! Ως τις 3:30 το μεσημέρι προσπαθούσαμε να δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλον και τον εαυτό μας! Κι εμείς κάποια κρίσιμη στιγμή σπάσαμε και χαθήκαμε ο ένας από τον άλλον! Δακρυγόνα έπεφταν γύρω μας και πάνω μας ακόμα και μέσα στο μετρό! Απίστευτο! Όπως είπαμε στην αρχή κι εμείς απλοί άνθρωποι ήμαστε! Και όμως παίρναμε δύναμη και κουράγιο γιατί πιστεύουμε σε όλο αυτό! Δεν το παρατήσαμε! Προσπαθήσαμε, κλάψαμε, συγκινηθήκαμε, αλλά δεν το παρατήσαμε! Και ούτε τα παρατάμε!

 

Ερωτήματα
Τώρα πια μαζεμένοι γράφοντας αυτό το άρθρο αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί τόση βία από το Κράτος σε πολίτες που αγωνίζονται ειρηνικά για πάνω από 40 μέρες; Η απάντηση που μας έρχεται είναι μία. Μας φοβούνται! Φοβούνται τον κόσμο. Μόνη τους ανησυχία μην φύγουν από αυτές τις καρέκλες! Θέλουν και τους αρέσει να παίζουν τον ρόλο των Εθνοπατέρων! Εκ του ασφαλούς βέβαια! Κλειδωμένοι σε πανάκριβα γραφεία, με πανάκριβα κινητά, αυτοκίνητα, σπίτια το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν τον κόσμο να τον δυναστεύουν να τον βασανίζουν με απάνθρωπα μέτρα!
Και βέβαια αφού ''Μαζί τα φάγαμε''! Μα εμείς αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες γιατί δεν φάγαμε κάτι; Γιατί ψαχνόμαστε όλοι στις τράπεζες να δούμε πόσα έχουμε και δεν βλέπουμε κάτι;;;
Και μετά από όλα αυτά εσείς νομίζετε ότι εμείς θα κάνουμε πίσω;
Ποιος σας είπε Κύριοι και Κυρίες ότι εμείς με δακρυγόνα θα φύγουμε;
Ποιος σας είπε ότι φοβόμαστε τις κουκούλες;
Ποιος σας είπε ότι υποκύπτουμε;
Ποιος σας είπε ότι υποχωρούμε;
Ποιος σας είπε ότι τα παρατάμε;
Ποιος σας είπε ότι τα όνειρα μας έσβησαν;
Ε Μ Ε Ι Σ σίγουρα δεν σας το είπαμε και δεν θα το πούμε Π Ο Τ Ε!

Και τώρα τι;
Αυτή η ερώτηση είναι πολύ εύκολη... έχει απάντηση χωρίς πολλή σκέψη! Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε έξω! Έχουμε να πάρουμε κάτι χρωστούμενα. Δικαιοσύνη, Ισονομία, Ισότητα, Δημοκρατία! Από αύριο κιόλας θα ήμαστε πάλι έξω! Θα συνεχίσουμε από εκεί που νομίζουν ότι μας σταμάτησαν! Όλοι εμείς Κύριοι και Κυρίες στην Βουλή έχουμε κάτι βασικό. Έχουμε καρδιά, κατανόηση, συμπόνοια, για τον διπλανό μας! Συμπάσχουμε μαζί! Νοιαζόμαστε, δίνουμε μία Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Η αγκαλιά στον διπλανό μας. Ανταλλάσουμε και πάλι καλημέρα! Πάλι μιλάμε αληθινά ο ένας στον άλλον! Αυτό είχε λείψει σε όλους μας! Και νομίζουμε ότι η πρώτη μας μεγάλη νίκη είναι ότι επέστρεψε η ανθρωπιά!

 

Επόμενα βήματα;
Απλό θα αποφασίσει ο κόσμος! Μόνο ο κόσμος υπάρχει πλέον και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έχουμε ένα ταξίδι να κάνουμε. Ακόμα ήμαστε στην αρχή! Αλλά στο τέλος θα δείτε κάτι μαγικό. Ένα χαμόγελο ενός παιδιού που ξέρει ότι θα έχει ένα μέλλον και θα σας πιάσει το χέρι και θα σας πει ''Ευχαριστώ''! Εμείς αυτό το χεράκι και το ευχαριστώ δεν θέλουμε να το χάσουμε! Ε Σ Ε Ι Σ;

 

31 σχόλια

Εικόνα el Presidente

Πρόταση για τις μελλοντικές "επισκέψεις" των ΜΑΤ

Υποβλήθηκε από el Presidente στις Σάβ, 02/07/2011 - 00:59.

Τη βρήκα σε σχόλιο στο YouTube και την παραθέτω:

"Προταση πρωην αστυνομικου: οι διαδηλωτες να προμηθευτουν μπαλονια και σακούλες με μπογια ή καποια παρομοια κολλωδη, παχυρευστη και ακινδυνη ουσια και να στοχευουν τις ασπιδες και τις μασκες αεριων των ματατζηδων.

Μετα απο μερικα "χτυπηματα" οι ματατζηδες θα εχουν δυο επιλογες: Η δε θα βλεπουν τιποτα ή θα βγαλουν τις μασκες και θα αναπνεουν τα χημικα που οι ίδιοι πετάνε μαζι με τον κοσμο."

(Μήπως να το κάναμε Thread προς συζήτηση και πρόταση στη Συνέλευση;)

 

 

Ένας Σαλονικιός που ήταν εκει

Viva la Revolution!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Υποβλήθηκε από ΝΤΕΛΑΛΗΣ στις Παρ, 01/07/2011 - 20:33.

ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ MIA (A) Ή (Β) ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ SITE ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ USERS ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΣ ΠΟΣΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ... ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΠΙ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΣΤΟ FORUM Ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ... ΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ -ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ- ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΡΑΠΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ SCRIPTA MANENT...

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΕΛΑΛΗΣ

Με εκτίμηση, στην διάθεση σας!

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Υποβλήθηκε από Theo στις Παρ, 01/07/2011 - 15:55.

ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ. ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΑΓΕ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63187481

 

 

 

paok

Εικόνα IRI

Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ !!!

Υποβλήθηκε από IRI στις Παρ, 01/07/2011 - 07:18.

Τοσα χρονια μας καναν οτι ηθελαν και ΔΕΝ πιστευαν ποτε οτι ο ΛΑΟΣ, τελικα, μπορει να δειξει τοση ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ !!!

Αυτο τους τρελαινει ! - ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ για αυτους, ειναι θεμα χρονου!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ...............!!!!!

 

Μια μικρή διόρθωση

Υποβλήθηκε από itavita στις Παρ, 01/07/2011 - 07:01.

Όλα καλά παιδιά, και κάτι παραπάνω. Όμως νομίζω ότι για ουσιαστικούς αλλά και επικοινωνιακούς λόγους πρέπει να αντικαταστήσετε/ουμε όλοι τη λέξη δακρυγόνα με τη λέξη ασφυξιογόνα.

Προσωπικά ερευνώ την προοπτική να διεθνοποιηθεί το θέμα της χρήσης τους. Αν ενδιαφέρεται κανείς ή ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια ας αφήσει μήνυμα.

Καλή δύναμη 

Ισχυς εν τη ενωση

Υποβλήθηκε από Michelinos στις Παρ, 01/07/2011 - 02:14.

Αυτοι    σκεφτονται >>>>Διαιρη κ Βασιλευε.......κι εμεις?

ΙΣΧΥΣ εν τη ενωση ................................

 

Τα ονειρα μας οι εφιαλτες τους,

 

ΚΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΜΥΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΦΑΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΑΠΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΟΥ.

Συνεχιστε παιδια ετσι δυνατα πιο δυντατα πιο δυνατα δεν θα τουε περασει...

 

Μιχαλιος ο Σαλονικιος

 

 

 

 

ΛΑΘΟΣ ;

Υποβλήθηκε από jordi 2011 στις Παρ, 01/07/2011 - 00:38.

Η επιλογη για αποκλεισμο της Βουλης παροτι βασιστηκε στο σωστο σκεπτικο να παμε τον αγωνα μας ενα βημα μπροστα νομιζω οτι ηταν λαθος και δεν θα πρεπει να την επαναλαβουμε. Επρεπε να προβλεψουμε οτι οδηγουσε αναποφευκτα σε συγκρουση με τα ΜΑΤ κατι που επρεπε να αποφυγουμε. Γιατι  δινοντας την ευκαιρια σε αστυνομια προβοκατορες και μπαχαλους να παιξουν τα γνωστα τους παιχνιδια, ακυρωνε το μεγαλυτερο οπλο μας που ειναι η μαζικη συμμετοχη. Ολες οι ενεργειες μας στο μελλον θα πρεπει να γινονται με πρωτο κριτηριο την εξασφαλιση και διευρυνση της.  

jordi2011

Λάθος;

Υποβλήθηκε από cybr στις Παρ, 01/07/2011 - 19:05.

Συμφωνώ απόλυτα και εγώ!

Τέτοιες ενέργειες οδηγούν αναπόφευκτα σε τέτοιες καταστάσεις...

Αν και στην Ισπανία πχ η αστυνομία αντέδρασε ακόμη πιο βίαια, παρόλο που οι διαμαρτυρίες εκεί ήταν πολύ πιο ήπιες. Πχ εκκένωσε την plaza catalunya από κόσμο που έκανε καθιστική διαμαρτυρία με πλαστικές σφαίρες!

http://www.ispania.gr/eidhseis/genikes/2663-indignados-varkeloni

Ετσι ειναι .Αν η αστυνομια

Υποβλήθηκε από jordi 2011 στις Σάβ, 02/07/2011 - 15:38.

Ετσι ειναι .Αν η αστυνομια εκανε το λαθος να χτυπησει χωρις αφορμη την πλατεια ,θα προκαλουσε μεγαλυτερη μαζικοποιηση του κινηματος. Γι'αυτο δεν το εκανε τοσες μερες , γι'αυτο αναζητα ή επινοει μιαν αφορμη .Η δυναμη του κινηματος ειναι η μαζικοτητα του. Αυτην τρεμουν εκεινοι που ειναι απεναντι του ,αλλα και ολοι οσοι νοιωθουν να απειλειται η ηγεμονικη τους θεση . 

jordi2011

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΩΝΥΜΙΕΣ

Υποβλήθηκε από dp στις Πέμ, 30/06/2011 - 21:33.

Το Εγώ και το Εμείς!

Δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το ΕΜΕΙΣ γιατί το ΕΓΩ του καθενός ΜΑΣ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ που φτάσαμε και ποιος ξέρει μέχρι που ακόμη... Καλή δυναμη σε όλους μας...

πολλά εγώ = 1 εμείς

Υποβλήθηκε από aristofanis στις Παρ, 01/07/2011 - 04:05.

Αν σκέφτεσαι έτσι φίλε τότε κάτσε πάλι στον καναπέ σου. Τόσα χρόνια μας καλλιεργούσαν το εγώ τώρα ήρθε η ώρα να καλλιεργήσουμε το εμείς. Εάν το εγώ μας είναι τεράστιο όπως λες τότε είναι τέρας. Ο καθένας από εμάς (εγώ) ενωμένοι μπορούμε να δράσουμε σαν 1 (εμείς). Μην κοιτάς μόνο μπροστά κοίτα και δίπλα σου.

Χαιρετισμοί απο Sydney

Υποβλήθηκε από Phoevos στις Πέμ, 30/06/2011 - 20:14.

Καλησπέρα σας.

Πριν ένα χρόνο περίπου έφυγα απο την Ελλάδα μας για να κυνηγήσω τα όνειρα που μου κλέβανε (όπως τα κλέβουνε και σε όλους εσάς), το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή και καθημερινότητα στην όμορφη Αυστραλία. Είχα χάσει κάθε ελπίδα για μια αλλαγή στη χώρα μας.

Επιτρέψτε μου να σας πω, όσα χρόνια έζησα και μεγάλωσα Ελλάδα, ποτέ δεν θυμάμαι μέρες τόσο φωτεινές, όσο αυτές που φωτίζεται όλοι εσείς με τη παρουσία σας στις πόλεις όλης της χώρας, αλλά και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας. Σας ευχαριστώ όλους. Είστε η απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα. Είστε η Ελλάδα στην οποία θέλω να ανήκω, η Ελλάδα που μου στερούσανε στη καθημερινότητα μου για χρόνια όλο το πολιτικό σύστημα. Είστε ίσως ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο μπορώ να νιώθω όμορφα και περήφανα για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους, που δίνεται αυτή τη μάχη για όλους τους Έλληνες. Όπου σταθώ και όπου βρεθώ ενημερώνω για τη κατάσταση στη χώρα μας.

 

Φοίβος Διακογιάννης.

Φτάσε όπου μπορείς, φτάσε όπου δε μπορείς.

Εικόνα stageo_gr

Μυρίζεις το φόβο τους

Υποβλήθηκε από stageo_gr στις Πέμ, 30/06/2011 - 19:30.

Μυρίζεις το φόβο τους. Η χθεσινή βιαιότητα ήταν αυτή του σκύλου που στριμώχνεται στη γωνία και δαγκώνει γιατί τρέμει από φόβο. Των μικροσκοπικών ανθρωπαρίων της βουλής που τρέμουν μην και χάσουν τη χρυσοπληρωμένη για τα ελάχιστα προσόντα που διαθέτουν εργασία τους. Των αεριτζήδων κρατικοδίαιτων εργολάβων που λαχταράνε μην και τους φορολογήσουνε τις βρωμοκαταθέσεις τους στις ξένες τράπεζες. Των ντόπιων κεφαλαιούχων που δεν αντέχουνε χωρίς να παρακάμπτουνε τους νόμους για να κερδίζουν σε βάρος μας.

Αν η Πλατεία κατανοήσει ότι ο φόβους τους είναι τεράστιος, γιατι το μόνο που τους έχει μείνει είναι η βία, τότε θα τους αντιμετωπίσει πιο εύκολα. Όπως τη μέρα του χορού μέσα στα δακρυγόνα. Όταν το δίκιο είναι με το μέρος σου δεν φοβάσαι. Ακόμη κι αν ζήσεις στο πετσί σου την ανημποριά του ανθρώπου μπροστά στη βία του κάθε ένστολου βρωμόπαιδου. Γιατί  την ελευθερία μας, τη σύμπνοια, την αλληλλεγγύη δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει. Και σίγουρα όχι με τα γκλομπ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας φωνάζει στα κανάλια γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Ο Παπουτσής ψεύδεται διότι θα απολυθεί αν πει την αλήθεια. Και τότε τι δουλειά θα κάνει; Τι δουλειά ξέρει να κανει; Και ο ΓΑΠ, το τραγικό πρόσωπο που με την απόλυτη ανικανότητά του μας φέρνει ως εδώ, φοβάται ότι ούτε αυτή τη φορά θα τον αφήσει το σόι του και τα λαμόγια γύρω του να παραιτηθεί και να διατηρήσει λίγη αξιοπρέπεια.

Φοβάστε λιγότερο τώρα; Αυτή η Πλατεία είναι το φως. Και από καταβολής κόσμου, το φως  δε φοβάται το σκοτάδι .

παπουλιας

Υποβλήθηκε από valis στις Πέμ, 30/06/2011 - 18:17.

2 προτάσεις

1.να γίνει αποκλεισμός της ηρωδου αττικου για να μην υπογράψει ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΟ(ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΑΛΛΆ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΘΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ)

2.αποκλεισμός ΄ολων των εφοριών για να μην πραγματοποιούνται συνναλλαγές,

Σχολιασμός άρθρου (επαναποστολή πρωινού κειμένου)

Υποβλήθηκε από Nocapito στις Πέμ, 30/06/2011 - 17:39.

Το κείμενο που έγραψαν τα παιδιά του real democracy είναι κατά τη γνώμη μου ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ γιατί αποτυπώνει -με κείμενο και εικόνα- αυτό που όλοι ζούμε αυτές τις μέρες και νιώθουμε ότι ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Πώς το καταφέρνει:

1. Η ΓΛΩΣΣΑ που χρησιμοποιούν τα παιδιά στο κείμενο ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ακριβώς γιατί εκφράζει την καινούργια συλλογική εμπειρία (ούτε ξύλινη, ούτε στερεοτυπική, ούτε αναμενόμενη)

2. Οι φωτογραφίες που επέλεξαν τα παιδιά και ο διάλογος τους με τις φωτογραφίες είναι ένας ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ τα πράγματα.

Για αυτό έκατσα και έφτιαξα το κείμενο με τις φωτογραφίες του σε ένα αρχείο word document που θα μπορούσαμε να το στείλουμε σε όλους τους ανθρώπους που σχετιζόμαστε, γνωστούς, φίλους, αγαπημένους ώστε να μοιραστούμε μαζί τους  μια πρώτη εικόνα-αίσθηση του ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ που γεννιέται γύρω μας (όποιος θέλει μπορώ να του το κάνω attachment γιατί με copy paste από την ιστοσελίδα δεν είναι καλό).

Αυτό που αποτυπώνει το κείμενο και ο τρόπος που το κάνει (περιεχόμενο και μορφή) αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΜΗ την οποία συλλογικά βιώνουμε εδώ και ένα μήνα.

Και ιστορική τομή σημαίνει ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Αυτές τις μέρες επιλέγουμε κάτι καινούργιο, κομμάτια, θραύσματα του οποίου υπήρξαν στο παρελθόν αλλά ποτέ σε αυτήν την σύνθεση.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, συνθέτοντας τον από υλικά παλιά (ιδέες, ιστορικές γνώσεις, εμπειρίες) αλλά και καινούργια. Ακριβώς όπως ένας δημιουργός, ένας καλλιέχνης, μουσικός, ζωγράφος, ποιητής. Πριν τη νέα σύνθεση υπήρχαν οι νότες, πριν τον νέο πίνακα υπήρχαν τα χρώματα, πριν το νέο ποίημα υπήρχαν οι λέξεις. Ο τρόπος αλλάζει και η δυναμική. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Για μας όμως τώρα και με τον τρόπο που το κάνουμε είναι ένας ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ και ένας ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Με απέραντη εκτίμηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Nocapito
 

nocapito

'σιγά μη κλάψω' κλπ

Υποβλήθηκε από mihalis m στις Πέμ, 30/06/2011 - 15:37.

Μόνο φόβο δείχνει η ναζιστική βία από μέρους του κράτους κατά τη χθεσινή μέρα 29/6. Φόβο απέναντι στο κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας, φόβο γιά τα εκπληκτικούς αριθμούς του σε όλη την Ελλάδα αλλά και την εξαιρετική πολιτική ποιότητα των 'αγανακτισμένων'. Προφανέστατα η χθεσινή αστυνομική εντολή ήταν: κανείς άνθρωπος να μην κυκλοφορεί στο Σύνταγμα, στρατιωτικός νόμος.
Το 'κράτος' επιστάτευσε όλη την θηριωδία που ανήκει σε εγκληματίες πολέμου όπως το ισραήλ ή οι ναζί, αλλά δεν κατάφερε απολύτως τίποτα. Οι ασύλληπτοι τόνοι χημικών, το αναίτιο και απερίγραπτο ξύλο προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και μέσα στην τουριστική Πλάκα, το σπάσιμο τουριστικών μαγαζιών από την ομάδα Δίας, όλα αυτά το επιτελείο της κυβέρνησης-και ενδεχομένως της τρόικας-έχουν τη βλακώδη αφέλεια να νομίζουν ότι μπορεί να σβήσει την ραγδαία πολιτική ωρίμανση που έχει διαμορφωθεί στις Συνελεύσεις ανά την επικράτεια. Η Ιστορία τους ξεπέρασε.
Όσο για τις επιθέσεις της αστυνομίας προς τους τραυματίες, την ισοπέδωση του Ιατρείου, την επίθεση σε τραυματιοφορείς, τις ρίψεις χημικών μέσα στο σταθμό του Ερυθρού Σταυρού και μέσα στο χώρο των Μετρό Συντάγματος και Ακροπόλεως, την εγκληματική βία απέναντι στους τραυματίες, αλλά και γενικότερα όλο τον  ξυλοδαρμό των πολιτών και τις πραγματικά τερατώδεις  ποσότητες χημικών μέσα στον ιστό της πόλης-που απαγορεύεται η χρήση τους ακόμα και σε πόλεμο με άλλο κράτος- περιμένουμε εκτος των άλλων και την ΑΜΕΣΗ επέμβαση  όποιου άλλου η αξιοπρέπειά του είναι ζωντανή.

Δεν αξιζει ρε γαμωτο να παει χαμενο ολο αυτο....

Υποβλήθηκε από penelopy στις Πέμ, 30/06/2011 - 15:21.

Οτι και να πω ειναι λιγο για αυτο που ζησαμε χτες. Θα πρεπει να γραφω ωρες και κουραγια δεν υπαρχουν. Θα εστιασω ομως στο απιστευτο συναισθημα που ενιωσα, μεσα στον πολεμο αυτο, οτι ενιωσα οτι βρηκα καινουργια αδερφια....Η συμπαρασταση, η αλληλεγγυη δεν περιγραφονται. Ακομα περισσοτερο, τα παιδια που ημασταν μαζι καθολη τη διαρκεια της παραμονης μας στην πλατεια. Δε θα το ξεχασω ποτε, σας ευχαριστω....με ολη μου την ψυχη, με ολη μου την αγαπη.....

Δεν αξιζει ρε γαμωτο να παει χαμενο ολο αυτο....

Αποκήρυξη της ΒΙΑΣ. Θέλω να

Υποβλήθηκε από Θωμάς1 στις Πέμ, 30/06/2011 - 15:21.

Αποκήρυξη της ΒΙΑΣ.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή των συμπολιτών μου μετά τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου. Όσοι βρεθήκαμε στο Σύνταγμα το τελευταίο διήμερο καταλάβαμε πως η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους πολίτες της Ελλάδας.
Η πρωτόγνωρη ένταση της κρατικής βίας δεν έχει σα βασικό σκοπό το να αδειάσει την πλατεία.
Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΝΤΙ-ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.
Επί ένα ενάμιση χρόνο οι Έλληνες υποβάλλονται σε εκφοβισμό με άξονα την οικονομική κατάρρευση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη φτώχια, την εξαθλίωση και την πείνα.
Ο περήφανος Ελληνικός λαός δε τρομοκρατήθηκε και βγήκε στις πλατείες.
Η εξουσία αποφάσισε και ανήγγειλε μέσω του Πάγκαλου την επόμενη φάση του τρόμου με τανκς και νεκρούς.
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ή προβοκάτσια ή κάποιοι συμπολίτες μας να πέσουν στη παγίδα που στήθηκε τις τελευταίες δυο μέρες και να αντιδράσουν με βία.
Εμείς μεγαλώσαμε με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και γνωρίζουμε τη σχέση ΑΙΤΙΟ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Προκαλούνε με τη δράση τους την οργή μας για να χειραγωγήσουν την αντίδρασή μας.
Ζητώ από τους συμπολίτες μου κυρίως τους νεότερους που η ορμή του συναισθήματος κατακλύζει τη λογική να μη πέσουν στη παγίδα.
Όταν αισθάνονται ότι τους κυριεύει η οργή να αναρωτιούνται αν αντιδρούνε τυφλά στη πρόκληση με τον προβλεπόμενο τρόπο. Αν συμβαίνει αυτό να ανακτούν το έλεγχο των πράξεών τους. Με ΔΡΑΣΗ και όχι αντίδραση θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας.
 

TRADUZIONE

Υποβλήθηκε από angie στις Πέμ, 30/06/2011 - 15:06.

OK

Παρόλη τη συγκάλυψη Μ.Μ. Εξαπάτησης

Υποβλήθηκε από A3aderfos στις Πέμ, 30/06/2011 - 13:59.

Παρόλη τη συγκάλυψη Μ.Μ. Εξαπάτησης, Κράτους, Εξουσίας…
http://www.amnesty.org/en/for-media/press-releases/greece-urged-not-use-...

Εικόνα gthomakos

Αυτο το χεράκι δεν θέλω να το

Υποβλήθηκε από gthomakos στις Πέμ, 30/06/2011 - 13:50.

Αυτο το χεράκι δεν θέλω να το χάσω ούτε εγώ. Με τίποτα.

Γι αυτό ήμουν χθές εκεί για αυτό θα ξαναέρθω και σήμερα.

Γιατί "μας"  πιστεύω

 

Με θαυμασμό και εκτίμηση

Γιώργος Θωμάκος

Σας ευχαριστούμε!

Υποβλήθηκε από yianna στις Πέμ, 30/06/2011 - 13:44.

Σας ευχαριστούμε! Είστε η μόνη μας ελπίδα.

Είμαι στο εξωτερικό και δεν είμαι μαζί σας. Ήρθα και είδα τι γίνεται στο σύνταγμα...έκλαψα... Είμαι περίφανη γιατί αντιπροσωπεύετε την Ελλάδα που ξέρω ότι υπάρχει και που κοιμόταν τόσα χρόνια.

Εγώ όσο είμαι μακρία κάνω το μόνο που μου μένει... να ενημερώνω τους ξένους (πολίτες & μέσα) για το τι κάνετε, για το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας για όλη την Ευρώπη αυτό που γίνεται σπίτι μας. Και πιστέψτε με... αλλάζει το τοπίο σιγά σιγά. Προχθές αντί να στείλω εγώ μήνυμα για να ενημερώσω για το τι γίνεται στην Ελλάδα, μου έστειλαν οι συναδελφοί μου την πιο ωραιά ανάλυση για την ελληνική και ευρωπαική κρίση... 

Συνεχίστε.... τίποτα δε χάθηκε ακόμα! Ο φόβος τους είναι η δύναμη μας!

Εικόνα αυγή

Ευχαριστούμε

Υποβλήθηκε από αυγή στις Πέμ, 30/06/2011 - 12:35.

Φίλες και φίλοι της πλατείας Συντάγματος,

από την επαρχία σας ευχαριστούμε πολύ για όσα κάνετε τόσες μέρες. Ο σύντροφός μου βρέθηκε χθες στο Σύνταγμα όλη μέρα για να ενωθεί μαζί σας. Μου τηλεφώνησε θέλοντας να σας ευχαριστήσει για την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, το ενδιαφέρον που έβλεπε να παρέχετε ο ένας συνάνθρωπος στον άλλον. Για την καταστολή δε θα μιλήσω, το τι ακριβώς μου μετέφερε. Είναι πλέον και στους τυφλούς ορατή! Εμείς εδώ στην επαρχία εμπνεόμαστε από εσάς, κρατιόμαστε χάρη σε όλους εσάς και κάνουμε και δω το χρέος μας έστω και λίγοι. Είμαστε όμως όλοι μαζί με σας μια μεγάλη παρέα, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είμαστε ξύπνιοι, ζωντανοί και όρθιοι!

Κρατήστε γερά για να κρατήσουμε και μεις!

Σας ευχαριστούμε.

αυγή

Εικόνα jimmast

Σας ευχαριστούμε.

Υποβλήθηκε από jimmast στις Πέμ, 30/06/2011 - 13:19.

Ακομη ενα ευχαριστουμε απο εναν πολιτη που δεν μπορεσε να ερθει στην πλατεια να συμπαρασταθει ολους τους Ελληνες που παλευουν για την Ελλαδα και τα παιδια τους...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ....

Εικόνα Swell

Aυτά τα όνειρά μας αποτελούν

Υποβλήθηκε από Swell στις Πέμ, 30/06/2011 - 12:04.

Aυτά τα όνειρά μας αποτελούν το χειρότερο εφιάλτη τους.  Γι' αυτό λειτουργούν σαν κομπλεξικά θηρία.  Γιατί είναι κομπλεξικοί.  Ο θεός ξέρει τι κόμπλεξ έχει ο κάθε αστυνομικός, που τον οδήγησε στην επιλογή αυτού του "επαγγέλματος".  Ο θεός ξέρει το προβληματικό περιβάλλον που έζησαν σαν παιδιά και τους δημιούργησε αυτή την κομπλεξική συμπεριφορά.  Όταν ένας άντρας σαν ντουλάπα και ντυμένος σαν αστακός χτυπάει μια κοπέλα και το απολαμβάνει, η θέση του είναι σε ψυχιατρική κλινική.  Σε μια ευνομούμενη πολιτεία.  Εκεί που οι δικαστές και η δικαιοσύνη δεν βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης.

 

http://swell-swell.blogspot.com/2011/06/blog-post_3599.html

"Μισώ τους πασοκτζήδες όλους πιό πολύ κι από τους Τούρκους!"

Υποβλήθηκε από Π.Μ. στις Πέμ, 30/06/2011 - 13:54.

Δυστυχώς, δεν έχουμε καταλάβει ακόμα, με τί έχουμε να κάνουμε. Πρόκειται περί στρατού και μάλιστα δολοφονικού. Καταλάβετέ το!  Όσο κομπλεξικός και ψυχάκιας μπορεί να είναι ένας στρατευμένος δολοφόνος, τόσο και οι συγκεκριμένοι που δρούσαν χτες ανενόχλητοι και γελώντας με τις αφελέστατες εκ μέρους μας εκκλήσεις του τύπου: "Γιατί βαράτε ρε παιδιά;", "Τί σας κάναμε;", "Δάσκαλος είμαι..." κι όλα αυτά τα αφελή και γελοία -δυστυχώς- για μια εμπόλεμη κατάσταση σαν κι αυτή που βρισκόμαστε, αλλά αρνούμαστε να το καταλάβουμε.

Θυμίζω κάτι που είχε πει ο Μάνος Χατζηδάκις, πριν χρόνια: "Μισώ τους πασοκτζήδες όλους πιό πολύ κι από τους Τούρκους!". Τότε, ακόμα δεν καταλαβαίναμε τι εννοούσε. Νομίζαμε οτι υπερέβαλλε, ή ότι μιλούσε σε σχέση με την τέχνη. Όπως αποδείχτηκε, μιλούσε εντελώς κυριολεκτικά!

Ας το καταλάβουμε λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για απλά κοινωνική ή πολιτική αντιπαράθεση, πια κι ας σοβαρευτούμε. Πάμε και πέφτουμε πάνω στα όπλα τους σαν τα χαζά. Κι επειδή το χειρότερο πράγμα σε κάθε είδους πόλεμο είναι να μην εκτιμάς σωστά τη δύναμη του εχθρού, ας ανασυνταχθούμε αφού μελετήσουμε πρώτα, καλύτερα τα πράγματα. Και προφανώς δεν θα΄πρεπε να κοινοποιούνται και σ'αυτούς όλα. Το διαδίκτυο θά 'πρεπε να χρησιμοποιείται μόνο εμψυχωτικά.

Συμφωνω απολυτα, ανασυνταξη

Υποβλήθηκε από penelopy στις Πέμ, 30/06/2011 - 15:16.

Συμφωνω απολυτα, ανασυνταξη και αλλαγη δρασης.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Υποβλήθηκε από real freedom στις Παρ, 01/07/2011 - 08:05.

Προταση πρωην μπατσου: Σε περιπτωση χημεικων οι διαδηλωτες να προμηθευτουν μπαλονια με μπογια ή καποια παρομοια κολλωδη, παχυρευστη και ακινδυνη ουσια και να στοχευουν τις ασπιδες και τις μασκες αεριων των ματατζηδων. Μετα απο μερικα χτυπηματα οι ματατζηδες θα εχουν δυο επιλογες: Η δε θα βλεπουν τιποτα ή θα βγαλουν τις μασκες και θα αναπνεουν τα χημικα μαζι με τον κοσμο. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.......  δεν θα φυγοθμε απο τη πλατεια... ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ...!!

Ανθρώπινο πολύ ανθρώπινο το

Υποβλήθηκε από sisachthia στις Παρ, 01/07/2011 - 10:14.

Ανθρώπινο πολύ ανθρώπινο το κείμενο της  realdemocracy.Σε πλήρη,νομίζω, αντιστοιχία με το συναίσθημα που έχει βγάλει στους δρόμους εδώ και ένα μήνα ανθρώπους ετερόκλητους από κάθε οικονομική και κοινωνική τάξη ,από κάθε ηλικία και μορφωτικο επίπεδο.

Χωρίς ξυλινη γλώσσα ,εύκολα και μεγάλα λόγια,που χαρακτηρίζουν όλους τους πολτικούς χώρους,που ενδιαφέρονται μόνο για τη συλλογή ψηφοφόρων σε επίπεδο κοινοβουλίου ή σωματείων (πρωτοβαθμιων,δευτεροβαθμιων,τριτοβαθμιων)  και όχι για την αναχαίτιση των πλέον βάρβαρων μέτρων,που στοχεύουν στην FAST TRAK τριτοκοσμιοποίηση της χώρας.

Η κυβέρνηση δοσιλόγων του ΠΑΣΟΚ σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμούσε τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών έξω από τη Βουλή την ώρα συζήτησης και ψήφισης ενός νόμου που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε.

Και αυτό θα συμβεί αφού μετά τη σχεδιαζόμενη παράδοση σε ιδιωτικές υπερεθνικές επιχειρήσεις του νερού (ποταμια,ρεματα,πηγές),της ενέργειας(υδροηλεκτρικά εργοστάσια,λιγνίτης) ,των τηλεπικοινωνιών (συχνότητες,δίκτυα),των λιμανιών,παραλιών,ιαματικών λουτρών,νησιών,χιονοδρομικών κεντρων,δασών,πεδιάδων και κοιλάδων ,όλα τα παραπάνω θα γίνουν μετοχές που θα εισαχθούν στα ανά τον κόσμο χρηματιστήρια.Οι κάτοικοι αυτής της χώρας από έλληνες πολίτες θα μετατραπόυν σε υπηκοους των παγκοσμιοποιημένων ιδιωτικών επιχειρήσεων ,οι οποίες έχουν ήδη διορίσει εγχώριο εκπρόσωπο και τοποτηρητή τους τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέτρα αυτά για να εφαρμοστούν χρειάζονται βέβαια την συνδρομή των τανκς ,γι αυτό 'ο,τι ζήσαμε το τελευταίο διήμερο στο Σύνταγμα μας δίνει μια πρόγευση των σχεδίων της καπιταλιστικής διεθνούς και του τοπικού εκπροσώπου της που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας του 19% .που έχει σαν πρωθυπουργό τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς (της οποίας μέλη υπηρξαν μέχρι πρόσφατα ο Μπεν Αλή και ο Μουμπάρακ) ,έχασε και το τελευταίο ίχνος νομιμοποίησης μετά την ωμη καταστολή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών και την απρόσφορη απόπειρα δολοφονίας πολλών από αυτούς (ασφυξιογόνα στο μετρό και μέσα σε πυκνό πλήθος ,δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι με γκλομπ κ.λ.π.).

Η σοσιαληστρική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άθελά της όμως έκανε ένα πολύτιμο δώρο στο νέο πολιτικό υποκείμενο που άρχισε να αναδύεται από τις πλατείες .Του πρόσφερε την εμπειρία για τη δημιουργία συλλογικής συνείδησης και αλληλεγγύης.

Το ετρόκλητο πλήθος των αγανακτισμένων χρησιμοποιεί πλέον το "εμείς",θεωρεί τη πλατεία συνταγματος σπίτι του,δίνει ουσιαστικές μάχες με διάρκεια και  όχι συμβολικές (όπως οι  συμβολικες διαδηλωσεις  και απεργίες στις οποίες είναι  εξειδικευμένοι οι εξωνημένοι συνδικαλιστές και τα τσιράκια τους ,που φροντίζουν μετά από κάθε διαδήλωση-λιτανεία  να κάνουν κρατηση στη πλησιέστερη ταβέρνα για να ανταμείψουν τον εαυτούλη τους για τον ποδαρόδρομο που έκαναν),δεν ανέχεται την εκπροσώπηση από κανέναν και εκφραζεται μέσα από τις λαικές συνελεύσεις ,που λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά.

Επί πλέον στη διάρκεια του διημέρου ωμής βίας και καταστολής αναδείχθηκαν πρωτοφανείς μορφές αλληλεγγύης, από τους φύλακες-αγγέλους των διαδηλωτών ,που πανταχού παρόντες μέσα στη διαδήλωση ψέκαζαν με ΜΑΛΟΞ τους πολίτες εκείνους που υπέφεραν από τα ασφυξιογόνα των έμμισθων δολοφόνων του Παπουτσή,μέχρι τη προσπάθεια ανώνυμων διαδηλωτών να απελευθερώσουν  συμπολίτες τους από τα χέρια των ενστολων ράμπο του υπουργού εξόντωσης του πολίτη και προστασίας της τρόικα και των τραπεζών,μέχρι ακόμα την αλληλεγγύη καταστηματαρχών που άνοιγαν τη πόρτα των καταστημάτων τους για να δεχθούν κάθε καταδιωκόμενο από τα ΜΑΤ πολίτη.

Κάτι καινούριο γεννιέται στην Ελλάδα και όλοι μας πρεπει να βάλουμε τα δυνατά μας  να μη χαθεί σαν ένας άλλος Μαης του ΄68 ,ούτε να ενσωματωθεί στη κόπρο του αυγεία ,που αποτελεί σήμερα το υπάρχον  πολιτικό σύστημα .

.